Nu de mooie dagen langzaamaan verdwijnen, betekent dat niet dat je helemaal niet meer lekker in de tuin kunt zitten. Met een terrasverwarmer blijft het namelijk óók in de herfst (en zelfs winter) gewoon lekker aangenaam in je tuin. Vandaag vertellen we je alles over waar je op moet letten bij het kopen van een terrasverwarmer.
Wat is een terrasverwarmer?
First things first. Terrasverwarmers zijn buitentoestellen die een methode van warmteoverdracht gebruiken, stralingswarmte genaamd, om de objecten om hen heen op te warmen. Stralingswarmte produceert energiegolven die warmte worden wanneer ze een vast voorwerp raken.
Omdat stralingswarmte direct wordt overgedragen op een persoon of object, wordt de opgewekte warmte niet meegesleept door de wind, waardoor het de meest efficiënte manier is om een buitenruimte te verwarmen.
Een perfect voorbeeld van stralingswarmteoverdracht is de zon. Denk aan buiten staan op een zonnige dag en je huid door de zon laten verwarmen, of op de grond zitten en de warmte van de aarde voelen uitstralen. Welke vaste objecten zich ook op het pad van de zon bevinden, worden verwarmd door de stralen. Terrasverwarmers werken op exact dezelfde manier.
Terrasverwarmers zijn vaak uitgerust met een reflectorpaneel dat een gebogen of koepelvormig stuk metaal is dat bovenop of achter de verwarmingseenheid zit om warmte naar de omgeving te reflecteren.
De warmtecapaciteit
Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een terrasverwarmer is het bepalen van de warmtecapaciteit van de heater. Veel producten bieden verschillende hoeveelheden warmte. Als de kachel te veel warmte genereert, voelt het terras aan als een oven, wat oncomfortabel wordt, en een kachel die niet genoeg warmte genereert, zal zijn doel niet dienen. Daarom is de berekening van de warmtecapaciteit van kachels belangrijk. De capaciteit van de heater staat aangegeven op het label.
Belangrijke opmerkingen bij het kopen van een terrasverwarmer
Er zijn maar een paar richtlijnen waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een kachel. Nadat u de benodigde warmte heeft bepaald, moet u de veiligheidskenmerken van het product controleren. Veilige kachels hebben een gemakkelijke aan-en-uitschakelaar die gemakkelijk toegankelijk is.
Veiligheid en stabiliteit
Als de kachel te veel warmte afgeeft en barst van de vlammen, dan is het product onveilig. Het vuur dat door de brander wordt geproduceerd, mag bij het hanteren geen brandwonden veroorzaken. De contactschakelaar moet gemakkelijk te hanteren zijn en mag de huid niet beschadigen.
Een ander detail dat met veiligheid te maken heeft, is stabiliteit. De kachel moet stabiel zijn en mag tijdens gebruik niet omvallen. Dit is erg belangrijk omdat de kachel mogelijk brand kan veroorzaken als deze niet stabiel op zijn plaats staat.
De kachel moet ook gemakkelijk te monteren zijn. Er zijn producten die gemakkelijk aan de gastank kunnen worden gehaakt of die in drie kleine onderdelen worden geleverd. Het samenstellen van een verwarming met te veel onderdelen kan het proces bemoeilijken en de mechanisch uitgedaagde personen verwarren. Als een kachel een slecht gemonteerde kachel is, kan deze in brand vliegen.
Vergeet de looks niet!
Behalve veiligheid is het een groot pluspunt als de kachel stijlvol is vormgegeven. Kachels met eenvoudig ogende lampen en accessoires kunnen de uitstraling van elk terras of terras versterken. Een goed ontwerp zorgt er ook voor dat uw ruimte een mooie uitstraling heeft die geschikt kan zijn voor sociale evenementen.