Als mensen overal ter wereld aan fietsen denken, dan denken ze ongetwijfeld aan Nederland. In de laatste David Attenborough documentaire – A Life on Our Planet – is dat zelfs het eerste beeld wat we zien zodra het over Nederland gaat. In ons kleine landje springen we namelijk net even wat vaker op de fiets dan elders op deze aardbol, dus dat betekent óók dat we een plek nodig hebben om onze fiets te stallen.
De ideale manier om je fiets ergens neer te zetten, is natuurlijk het welbekende fietsenrek. Steeds meer bedrijven zetten een fietsenrek neer voor hun sportievere werknemers, maar ook thuis kun je zo’n rek prima kwijt. Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten als je een fietsenrek koopt? Dat is precies wat we je vandaag gaan vertellen!
Houd hier rekening mee
Wanneer je een fietsenrek koopt voor je bedrijf, winkel of gewoon voor thuis, dan is het verstandig een aantal zaken op een rijtje te zetten. Zo moet je allereerst weten hoeveel fietsen je kwijt moet kunnen. Wil je dit als winkel of bedrijf uitvogelen, houd dan gewoon eens een tijdje bij hoeveel mensen er ongeveer per dag met de fiets naar je locatie komen. Aan de hand van die informatie kun je dan een beslissing maken hoe groot het fietsenrek moet zijn. Woon je thuis en heb je een rek nodig voor jou en je gezin? Dan is het rekensommetje helemaal snel gemaakt!
Daarnaast is er nóg iets waar je rekening mee moet houden, namelijk de plek waar je het fietsenrek gaat neerzetten. Zo zijn er rekken die speciaal ontwikkeld zijn voor hoekformaties, maar kun je zelfs een fietsenrek kopen die je tegen de muur bevestigd. Ook zijn er fietsenrekken die je tegen elkaar kunt bevestigen, handig voor als je in de toekomst gaat uitbreiden.
Waarom fietsen?
Mocht je elke dag lekker in de auto zitten en je afvragen waarom je in vredesnaam met de fiets zou gaan, dan hebben we daar natuurlijk een passend antwoord op. Fietsen is namelijk een ontzettend gezonde oefening met weinig impact waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten, van jonge kinderen tot oudere volwassenen. Het is daarnaast leuk, goedkoop én goed voor het milieu.